Kapelstraat 65, 1404 HW Bussum

Lekker
zelf gemaakt!

Naailes / Stoffen / Garens
Founituren / Boeken / Tijdschriften
Cadeaus & meer

Naailessen

Iedereen wordt blij van het aanleren van nieuwe vaardigheden. Hoe heerlijk is het om je eigen garderobe of die van je kinderen te kunnen samenstellen met behulp van zelf gekozen patronen en de mooiste stoffen en fournituren. Bij Geweldig Goed kun je instappen op elk niveau. Of je nu nog nooit achter de machine hebt gezeten of dat je de basis al onder de knie hebt en nét dat stapje verder wilt, bij ons ben je aan het goede adres. 
 

Voor volwassenen

Tijdens de eerste les van deze achtdaagse cursus wordt je startniveau bepaald. Gedurende acht weken volg je 2,5 uur durende lessen waarbij je precies leert wat jij graag leren wilt.

Je leert bij ons door te doen, dus geen saaie monologen, maar meteen aan de slag met een project. We werken in ons atelier met het mode tijdschrift ‘La Maison Victor’.

Aan de hand van de duidelijke patronen en stapsgewijze uitleg met plaatjes werken we samen in acht weken tijd aan het door jou gekozen kledingstuk.

Tijdens deze lessen leer je precies wat je nodig hebt om verder te kunnen met jouw project en zo zet je informatie dus meteen om in resultaat!

Wat ga je leren

Je leert zelf kleding maken, passend bij jouw instroomniveau, aan de hand van de patronen van La Maison Victor.
Je leert patronen lezen en overnemen en alles wat je nodig hebt om zelf uit de voeten te kunnen met bestaande patronen. Wát je tijdens de lessenserie precies leert is afhankelijk van jouw startniveau. Afhankelijk van het gekozen patroon, leer je bijvoorbeeld het naaien van perfecte naden, het aanbrengen van een beleg, het maken van zakken en knoopsgaten, het inzetten van ritsen en het gebruik van biasband.

Kortom; je leert wat jij leren wilt!

Vereisten

Deze cursus is ontworpen voor iedereen die wil leren naaien of verder wil leren waar hij/zij ooit gestrand is. 

Wat ga je maken

Je maakt een zelfgekozen kledingstuk uit het modetijdschrift La Maison Victor, passend bij jouw niveau, maar dat genoeg uitdaging biedt om te leren. Je vindt in ons atelier alle edities van de afgelopen vijf jaar, dus er zit altijd een geschikt patroon voor je bij!

Inbegrepen bij de lessen

· Het gebruik van onze Husqvarna naaimachines en Baby Lock lock & coverlockmachine

· Het gebruik van onze tools zoals scharen, linialen, tornmesjes etc. 

· Koffie & thee

Stoffen, garens en andere materialen zijn niet inbegrepen. Je kunt vooraf in onze winkel alle materialen en accessoires vinden die je nodig hebt voor jouw project. Je bent natuurlijk ook altijd van harte welkom om je eigen stof en attributen mee te nemen. Overleg wel altijd met je docent of de gekozen materialen geschikt zijn voor jouw project. 

Tijden

Dindag avond 19:30-22:00

Woensdag avond 19:30-22:00

Donderdag avond 19:30-22:00

Vrijdag ochtend 09:30-12:00

Kosten

€265 voor 8 lessen van 2,5 uur

Voor kinderen

Gedurende tien weken volg je 2 uur durende lessen waarbij je je eigen kleding leert naaien. Je leert bij ons door te doen, dus geen saaie monologen, maar meteen aan de slag met een project.

Tijdens je eerste lessenserie start je altijd met het maken van een kussenhoes met rits, een gevoerde tas en een knuffel. Zo krijg je de basisvaardigheden van het naaien meteen onder de knie zodat je in een eventuele volgende lessenserie alles kunt toepassen bij het maken van je eerste kledingstuk.

Bij een tweede of volgende serie lessen werken we met het mode tijdschrift ‘La Maison Victor’. Aan de hand van de duidelijke patronen en stapsgewijze uitleg met plaatjes werken we samen in tien weken tijd aan het door jou gekozen kledingstuk.

Tijdens deze lessen leer je precies wat je nodig hebt om verder te kunnen met jouw project en zo zet je informatie dus meteen om in resultaat!

Wat ga je leren

· Je leert tijdens de eerste acht lessen de basisvaardigheden van het naaien door het maken van een kussenhoes, een gevoerde tas en een knuffel.
· Je leert tijdens de tweede of volgende lessenserie zelf kleding maken aan de hand van de patronen van La Maison Victor. Het lesniveau wordt altijd aangepast aan jouw vaardigheden en iedereen werkt dus aan een eigen project.
· Je leert patronen lezen en overnemen en alles wat je nodig hebt om zelf uit de voeten te kunnen met bestaande patronen. Afhankelijk van het gekozen patroon, leer je bijvoorbeeld het naaien van perfecte naden, het aanbrengen van een beleg, het maken van zakken en knoopsgaten, het inzetten van ritsen en het gebruik van biasband. Kortom; je leert alles om het door jou gekozen kledingstuk te kunnen maken. 

Vereisten

Deze cursus is ontworpen voor iedereen die wil leren naaien. Bij het volgen van meerdere lessenseries zal het niveau steeds hoger worden.

Wat ga je maken

Je begint altijd met het maken van een kussenhoes, een gevoerde tas en een knuffel. In een tweede of volgende serie lessen maak je een zelfgekozen kledingstuk uit het modetijdschrift La Maison Victor, passend bij jouw niveau, maar dat genoeg uitdaging biedt om te leren. Je vindt in ons atelier alle edities van de afgelopen vijf jaar, dus er zit altijd een geschikt patroon voor je bij!

Inbegrepen bij de lessen

· Het gebruik van onze Husqvarna naaimachines en Baby Lock lock & coverlockmachine

· Het gebruik van onze tools zoals scharen, linialen, tornmesjes etc. 

· Water, thee & limonade

· Anders dan bij de lessen voor volwassenen zijn bij de kinderlessen ook de stoffen, garens en evt. andere benodigde materialen inclusief. 

Je bent natuurlijk ook altijd van harte welkom om je eigen stof en attributen mee te nemen. Overleg wel altijd met je docent of de gekozen materialen geschikt zijn voor jouw project. 

Tijden

Dindag middag 15:30-17:30

Woensdag middag 15:00-17:00

Donderdag middag 15:30-17:30

Vrijdag middag 15:30-17:30

Kosten

€260 voor 10 lessen van 2 uur